VremPrimaruInapoi: TINERI !

luni, 7 aprilie 2008

TINERI !

Voi susţine întotdeauna priorităţile comunităţii!

Problematica tinerilor

Una dintre principalele preocupari pe care le voi avea, în calitate de Primar, va fi susţinerea activităţii tinerelor persoane. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, implicarea şi consultarea tinerilor în deciziile care îi privesc şi, pe de altă parte, stabilirea unui dialog eficient şi permanent cu persoanele implicate în procesul de educaţie, cu organizaţiile neguvernamentale ale tinerilor.

Cred că tinerii trebuie să aibă un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte deciziile administraţiei locale, pentru că ei sunt aceeia care vor prelua destinele comunităţii. Din această perspectivă, experienţa dialogului este utilă. Este timpul să schimbăm acele modalităţi de lucru în care tinerii sunt cei plini de obligaţii – unele impuse aleatoriu sau fără a ţine cont de realitate – iar prevederile cuprinse în legi, ignorate.

Fondul destinat activităţilor de tineret, care este obligatoriu - conform art. 28 din Legea nr. 350/2006 - trebuie folosit de către administraţie în sprijinul tinerilor şi nu în acoperirea altor activităţi. Există o Lege a Tinerilor care trebuie respectată de administraţie, indiferent că vorbim de primarul de sector, de primarul general sau de consilierii locali.

Îmi propun ca, la nivelul Sectorului 4 să susţin – împreună cu echipa de consilieri locali – stimularea activităţii tinerilor, prin facilitarea accesului la infrastructura necesară, prin sprijinirea centrelor de consultanţă (coordonate de tineri), prin cooptarea acestora în rezolvarea problemelor acestei categorii (facilitarea demarării de afaceri prin reducerea taxelor şi impozitelor – modalităţi de sprijin la nivelul administraţiei locale; programele de locuinţe sociale – ce şi cum trebuie schimbat?; performanţele sistemului de educaţie şi a instituţiilor în domeniu din Sectorul 4 – ce şi cum trebuie schimbat pentru optimizare şi eficienţă ş.a.m.d.).

Colaboarea cu organizaţiile care au statutul de utilitate publică (şi au ca obiect de activitate problematica tinerilor) va reprezenta o prioritate. Îmi propun susţinerea unui dialog constant şi eficient cu acestea, prin consultări periodice - formale sau informale. Stimularea mobilităţilor tinerilor şi asigurarea dreptului la educaţie, instruire şi specializare profesională sunt vitale pentru viitorul comunităţii

Trebuie să asigurăm – aşa cum este firesc să se întâmple – participarea tinerilor la viaţa comunităţii. Nu doar în vorbe şi în diverse proiecte, rămase la stadiul bunelor intenţii. Administraţia trebuie să lucreze în interesul tinerilor!

Niciun comentariu:

 

Free Web Counters