VremPrimaruInapoi: Liviu Negoiţă nu mai vrea să audă de Radu Silaghi (Curentul)

joi, 29 mai 2008

Liviu Negoiţă nu mai vrea să audă de Radu Silaghi (Curentul)

Ruptură în echipa PD-L pentru Bucureşti. Primarul Sectorului 3, democrat-liberalul Liviu Negoiţă i-a retras sprijinul politic colegului său de partid, Radu Silaghi, candidat pentru funcţia de primar al Sectorului 4. Motivele acestei rupturi par a fi "scandalurile în care este implicat Silaghi şi faptul că a fost la un pas de a fi demis de către Consiliul Local pentru incompetenţă", după cum declară surse democrate.

Silaghi, muştruluit de Negoiţă

Candidatul PD-L pentru funcţia de primar al Sectorului 4, Radu Silaghi, a reuşit să rămână fără sprijinul colegului său de partid Liviu Negoiţă. La sfârşitul săptămânii trecute, Silaghi a înlocuit toate materialele publicitare din sector care îl înfăţişau alături de primarul Sectorului 3 şi a renunţat la sloganul "după 3 urmează 4". Surse din interiorul PD-L ne-au declarat că această mutare, care "oficial" a fost explicată prin "schimbarea strategiei de campanie", se datorează faptului că Liviu Negoiţă i-ar fi retras sprijinul politic lui Silaghi în interiorul PD-L. "Negoiţă a fost foarte supărat când a văzut lipsa de competenţă a lui Silaghi în tot ce înseamnă administraţie locală şi i-a cerut să nu îi mai înjosească numele pe toţi stâlpii", au declarat sursele citate. Un alt motiv pentru răcirea relaţiilor dintre cei doi a fost faptul că Silaghi a ascuns faţă de Negoiţă şi Blaga faptul că a fost la un pas de a fi demis din funcţie de către Consiliul Local, pentru incompetenţă. Negoiţă este supărat, conform surselor citate, că asocierea cu Silaghi îi aduce deservicii de imagine şi îi creează dificultăţi în relaţia cu propriul electorat. "Tu ai în cap numai funcţii şi scandaluri şi vrei să te susţin?", i-ar fi reproşat Negoiţă lui Silaghi.

Videanu, Blaga şi Stolojan s-au opus candidaturii lui Silaghi

Acest episod nu este unul de noutate. În momentul desemnării candidatului PD-L pentru Primăria Sectorului 4, Radu Silaghi a fost contestat de o mare parte dintre liderii centrali ai partidului. De altfel, Liviu Negoiţă şi-a manifestat încă de la acel moment, alături de Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Theodor Stolojan, dezacordul cu privire la nominalizarea lui Silaghi, considerându-l "nereprezentativ pentru PD-L în această confruntare şi nepotrivit pentru funcţia de primar".

Niciun comentariu:

 

Free Web Counters