VremPrimaruInapoi: Start oficial in campanie: candidatii au 30 de zile pentru a convinge alegatorii

vineri, 2 mai 2008

Start oficial in campanie: candidatii au 30 de zile pentru a convinge alegatorii


Vineri, 02 Mai 2008

Vineri s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale. Timp de 30 de zile, pana pe 31 mai la ora 07.00, politicienii si cetatenii au dreptul sa isi exprime opiniile in mod liber si fara nici o discriminare prin mitinguri, adunari, prin intermediul televiziunii, radioului, presei si celorlalte mijloace de informare in masa.

Tot de vineri, candidatii aspiranti si partidele care ii sustin pot incepe impartirea materialelor de propaganda precum afise, pliante, carti postale, ilustrate, brichete, chibrituri, calendare, cani, galeti, caiete, pixuri, sepci, tricouri, esarfe, fulare, fanioane, stegulete.

Nu au voie sa imparta bani, alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun sau obiecte "cu o valoare economica semnificativa".

Autoritatile sunt obligate prin lege sa puna la dispozitia candidatilor spatiile existente in scoli, universitati, camine culturale sau cinematografe pentru a se putea intalnii cu alegatorii.

Primariile au stabilit si locuri speciale de afisaj electoral in zonele frecventate de cetateni. Dimensiunea maxima a unui afis electoral este de cinci metri latime si trei inaltine. Este insa exclusa campania electorala in unitatile militare.

In timpul campaniei electorale, televiziunile si radiodifuzorii se supun unor cerinte speciale. Acestia au obligatia sa desfasoare o campanie electorala echitabila, echilibrata si corecta pentru toate formatiunile si pentru toti candidatii. Informatiile legate de alegeri si campanie vor putea fi prezentate numai in emisiuni informative, emisiuni si dezbateri electorale.

Candidatii vor afla daca i-au cucerit sau nu pe alegatori pe intai si 15 iunie, cand se vor desfasura primul, respectiv al doilea tur al alegerilor locale.
(Ziare.com)

Niciun comentariu:

 

Free Web Counters