VremPrimaruInapoi: Primarul Inimaroiu fura tinerii casatoriti....

marți, 6 mai 2008

Primarul Inimaroiu fura tinerii casatoriti....



Primaria Sectorului 4 este singura primarie care nu plateste cei 200 de euro pentru tinerii aflati la prima casatorie, peste 700 de familii asteptand de luni de zile banii cuveniti conform Legii 396/2006. Potrivit acesteia, de la 1 ianuarie 2007 statul acorda tinerilor aflati la prima casatorie un ajutor financiar echivalent in lei a 200 de euro, bani care vin de la bugetul Ministerului Muncii prin Directiile de Munca.

ZIUA a semnalat inca din luna februarie ca Primaria Sectorului 4 nu a mai platit cei 200 de euro cuveniti tinerelor familii, numarul celor care erau pe lista de asteptare fiind de peste 500. Intre timp acestora li s-au mai adaugat alte 263 de familii, tineri care s-au casatorit in cursul acestui an, iar ultimele plati au fost facute celor care s-au casatorit in septembrie 2007. Potrivit Legii 396, banii trebuie platiti in termen de cel mult 30 de zile de la aprobarea de catre primar a cererii.Trebuie mentionat aici ca, pe parcursul anului 2007, Ministerul Muncii a virat toate sumele solicitate pentru acest ajutor. Insa, la sfarsitul anului trecut, Sectorul 4 a returnat la buget 350.000 de lei - bani ce trebuiau platiti proaspetelor familii in baza Legii 396/2006. Acesti bani sunt alocati strict in baza unor borderouri intocmite saptamanal de primarie, documente ce contin numarul casatoriilor pentru care primarul a aprobat acordarea sprijinului de 200 de euro. In 2008, Primaria a inaintat Directiei de Munca astfel de borderouri pentru cele 263 de familii care erau indreptatite sa primeasca ajutorul, iar Ministerul a aprobat, pana la 30 aprilie 2008, transferul a 191.907 lei. Asadar, in continuare cu aproape 200.000 de lei in cont, Primaria sustine ca nu poate sa faca platile din vina Ministerului Muncii. "Directoarea economica a Primariei, cu toate ca are toti banii necesari in cont, nu aproba platile, deoarece sustine ca trebuie sa aiba <> in bugetul Primariei sume cu aceasta destinatie. Este singura primarie din tara care cere acest lucru", ne-a declarat Dumitru Calinoiu, director general in Ministerul Muncii. Reprezentantii Directiei de Munca sustin ca Primaria nu trebuie decat sa faca o adresa Ministerului prin care sa solicite realocarea sumelor de bani pentru plata restantelor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Din pacate aveti dreptate!
Dar nici dumneavoastra domnule profesor nu sunteti mai departe!
Noi tinerii suntem o categorie defavorizata la care nimeni din tara aceasta nu s-a gandit si probabil ca nu se va gandi vreodata!
Va rog, puteti sa-mi spuneti cate loturi de casa ati atribuit tinerilor pana in 35 ani, in baza legii 15/2003 pe timpul mandatului dumneavoastra?
Va raspund eu:niciunul!
Probabil ca aveti un milion de justificari, dar va spun eu ca nu au nicio valoare in ochii nostri,ai tinerilor!
Avem dreptul si noi la viata domnule profesor!Cum a-ti dat terenuri pentru a se ridica terase pe spatiul verde(vreti sa le amintesc?acum sunt propietate privata!de unde?a avut maica-sa casa intre blocuri?) se puteau distribui unor tineri care nu au un viitor in tara asta!
Dar ce va pasa? Ati primit de la Ceausescu casa!Din pacate pentru noi el nu mai traieste!
Va doresc bafta!

 

Free Web Counters